Et stærkt fagligt miljø skaber fundamentet for Zeppelins elever

Zeppelin Danmark A/S har inden for det sidste år udklækket to vindere af DM i skills. Fætrene Christian Andersen og Jan Andersen har begge formået at hive titlen hjem. Christian i efteråret 2021, og som nu imellemtiden er blevet færdiguddannet, mens Jan her i foråret 2022 gjorde ham kunststykket efter.

Til dagligt arbejder de begge på Zeppelins værksted i Skejby, hvor de to erfarne mekanikere Martin Crone og Chad Wiens skaber det høje faglige niveau, der gør, at Christian og Jan har kunnet udfolde deres fulde potentiale.

– Vi forsøger at understøtte en kultur på værkstedet, hvor der er plads til at begå fejl, og hvor de kan lære på egen hånd, siger Martin Crone, der har været ansat i Zeppelin siden 2000.

De to mekanikere giver ud af deres erfaringer, og så er det op til eleverne langt hen af vejen at sortere i det og finde deres eget ståsted. Og det sker bl.a. ved, at eleverne får ansvar for opgaver, som de selvstændigt kan kaste sig ud i.

– Som lærling er der ikke meget, vi ikke har prøvet. Vi kommer rundt om alle typer af opgaver. Vil man have ansvar, så får man det også. Og har vi været i tvivl om noget, så har vi aldrig været bange for at spørge, lyder det fra Christian og Jan.

For nylig var Christian på Færøerne for at løse nogle reparationsopgaver. Når man står der som nyuddannet i et fremmed land, så kan man godt føle, at man er noget alene og ude på dybt vand.

– Men vi står altid bag dem. Også efter arbejdstid. Da mine børn var lagt i seng om aftenen, så ringede jeg tilbage til Christian og hjalp ham med et par spørgsmål, siger Chad Wiens, ansat hos Zeppelin siden 2014.

Tillid og respekt

Værkstedet bærer præg af et stærkt kollegialt og tillidsfuldt sammenhold, hvor man er gode til at bringe hinandens spidskompetencer i spil.

– Der er et trygt miljø, hvor man har respekt for hinanden. Et godt stykke tid før, jeg blev udlært, havde jeg oplevelsen af allerede at blive betragtet som færdiguddannet på lige fod med de andre, siger Christian Andersen.

– Og så har vi det også sjovt sammen. Det er vigtigt, siger Martin Crone.

Skal du være en del af teamet?

Check her og se, hvilke stillinger vi har ledige til besættelse netop nu.