“De bedste timer, jeg nogensinde har haft i en minigraver”, siger Rasmus Voergaard

Voergaard Entreprenør og Kloak Aps fra Malling, syd fra Aarhus har for kort tid siden købt den populære to tons gravemaskine Cat 301.8  med forlænget gravestick.

Firmaet beskæftiger sig med alt inden for støbning af bl.a. sokler til nye huse og tilbygninger. Indvendig og udvendig kloakering. Kloaksepareringer er også blandt firmaets stærke kerneområder.

Maskinen har nu rundet godt 120 timer.

–  og det er de bedste timer, jeg nogensinde har haft i en minigraver efter at have prøvet en lang række maskiner, siger Rasmus Voergaard.

Der er flere ting ved maskinen, som gør, at Rasmus Voergaard finder den helt perfekt til firmaets opgaver.

– Det, vi særligt er glade for, er udskuddet af armen. Det hjælper os med at komme ned i en dybde, hvor vi kan klare stort set alt indenfor kloakarbejde og særligt kloaksepareringer, siger Rasmus Voergaard.

Og pumpebrønde, der ellers ligger flere meter nede, er heller ikke noget problem. Noget som ellers skulle have været udført med en 2,5 eller 3 tons maskine.

– Vi kan grave pumpebrønde helt op til tre meter nede med blot en 2 tons maskine, hvilket gør tingene meget nemmere end at skulle have en 2500 kg eller 3 tons, da de fylder en del mere. Så vi undgår at skulle have en 3 tons maskine, siger Rasmus Voergaard.

Maskinens elektriske joystick hører også til plussiden

– Det fungerer virkelig godt det med at kunne justere hurtigheden. Vi kan sætte den i langsom ved afretning og sætte i normal eller hurtig, når der skal flyttes noget i en fart. Blot ved at bruge nogle få knapper. Og så glæder jeg mig til at få fornøjelsen af aircondition til sommer, siger Rasmus Voergaard.

Læs mere om maskinen og se video her