Nørhalne Entreprenørforretning fjerner revl og krat med firmaets nye Cat 309 ”naturmaskine”

Rensning af vandløb i meget våde områder eller nedsavning af træer og buske. Ingen problem. Med knuser, mejekurv og fældehoved forvandler den stærke Cat 309 med highflow sig til et sandt “naturmonster”.

Bag Nørhalne Entreprenørforretning står den 48 årige ejer, Lars Jensen. Han har nu i snart 20 år været selvstændig entreprenør. Før det skulle han forbi en uddannelse som lastvognsmekaniker og blandt andre steder en ansættelse hos Brdr. Andersen.

Men så var tiden også inde til at prøve noget på egen hånd. Firmaet beskæftiger sig med forskelligt entreprenørarbejde i form af udgravning til sokler og kloakering, men det Lars Jensen brænder mest for ligger uden for ”bygrænsen”.

– Jeg har det rigtig godt med at komme ud i det fri. Ud på marker og enge. Og det er blandt andet også derfor, at jeg har investeret i denne nye Cat 309. Den er købt med mejekurv, knuser og fældehoved. Det betyder, at jeg kan rydde træer og buske og rense åer og vandløb. Og det er det, jeg trives allerbedst med, siger Lars Jensen.

Naturmaskine
Lars Jensen er et naturmenneske. Han trives, når der er ”luft omkring ham” og med sin nye Cat maskine får han ekstra gode muligheder for at komme ud i naturen. Vi har tilpasset maskinen efter Lars Jensens krav og ønsker.

Cat 309 gravemaskine oprenser vandløb

– Den er blevet til en decideret ”naturmaskine”, siger Lars Jensen. Han fremhæver især maskinens ekstra brede bælter, Highflow og undervognens længde.

– Særligt når jeg bruger knuseren, har jeg glæde af maskines highflow, og skal jeg over en grøft, så er den så tilpas lang i undervognen, at det ikke er noget problem, siger Lars Jensen.

Grøfter – og for den sags skyld – årer og vandløb er der mange af. Og de fleste er kilometer-lange.

– Men så er det dejligt, at maskinen har cruise control. Skal jeg et godt stykke ud langs åen for at starte, så sætter jeg bare maskinen til at køre derudaf. Imens kan jeg så drikke en kop kaffe, siger Lars Jensen.

Udover mejekurv (billedet), så har Lars Jensen også købt knuser og grensaks
Udover mejekurv (billedet), så har Lars Jensen også købt knuser og grensaks

Relationen til sælger gjorde valget nemmere

De ekstra brede bælter, highflow og det ovennævnte udstyr gør Cat 309 gravemaskinen særdeles velegnet til Lars Jensens ovennævnte ønskeopgaver. Men inden, han besluttede sig for, at det netop skulle være en Cat, brugte Lars Jensen mange timer på at undersøge, hvad der for ham var den optimale maskinløsning.

– Jeg tror, jeg har set hundredevis af youtube videoer. Men så var det, at jeg i forvejen kendte Cat sælgeren (Jørgen Nielsen, red) og sammen med ham fandt jeg frem til den rette løsning. Jeg havde også hørt, at Cat kører rigtig godt i hydraulikken, og der må jeg sige, at det passer, lyder det fra Lars Jensen.

To års udvidet maskinbeskyttelse

Som standard sælges Cat 309 gravemaskinen med 12 måneders fabriksgaranti, men tegner kunden samtidigt en serviceaftale, følger der yderligere 12 måneders maskinbeskyttelse med på alt undtagen sliddele. Beskyttelsen dækker både reservedele og arbejdsløn.

– Zeppelin ved, hvad og hvornår service skal laves. Og så bliver det gjort rigtigt, siger Lars Jensen om valget af serviceaftale på maskinen.

Udvalgt udstyr og komfort:

·        600 mm stålbånd

·        Bakkamera

·        Ekstra kontravægt

·        LED arbejdslamper

·        Luftaffjedret sæde med varme

·        Aircondition

·        Stick Steer – undervogn kan betjenes via joystick

·        Cruise Control

·        Rotortilt

·        Centralsmøring