ROP udvider både maskinpark og forretningsområde

Med en ny Cat 336 gravemaskine fra Caterpillars Next generation sikrer ROP sig nye arbejdsopgaver. Og en væsentligt bedre brændstoføkonomi, som allerede er blevet bemærket hos ROP.

ROP har i flere år internt snakket om at udvide forretningsområdet  og dermed bevæge sig mere ind i udførelse af spunsarbejde. Det første store skridt i den retning blev taget fornylig, da firmaet vandt opgaven med at etablere spuns for Bygma på en grund på Oliehavnsbroen på Amager.

Maskinfører Per Nielsen er glad for komforten i den nye Cat 336

– Der skulle handles hurtigt, så det var godt, at Zeppelin havde den rette maskine og løsning på lager, siger maskinschef Niels Jørgen Andersen, ROP A/S. Og tilføjer

– Det er et område i vækst, så det er spændende at være med til at bygge det op.

At der allerede er rift om maskinen blev tydeligt, da man måtte flytte maskinen fra Amager fredag eftermiddag og til Odense for at kunne lave spuns på Odense Universitetshospital hele lørdagen for derefter at køre den tilbage til Oliehavnen, så den var klar til brug igen mandag morgen.

Når pladerne ikke kan bankes helt ned, bliver de kategoriset som døde

Her er maskinfører Per Nielsen igang med at etablere 700 m spuns. De 380 cm lange jernplader bliver banket i jorden på blot 20 sekunder

– Hvis det altså går godt. Nogen af pladerne kan vi simpelthen ikke banke helt ned, og så skriver vi “død” på dem. Nogle dage har vi lavet op til 58 meter. Andre dage noget mindre. Det afhænger af, hvordan undergrunden ser ud, lyder det fra Per Nielsen.

Per Nielsen ønskede specifikt at komme til at arbejde med spuns, da muligheden bød sig. Tidligere lavede han gravearbejde i en Cat 329, men med den nye Cat er han gået op i størrelse.

700 meter spunsplader skal placeres, før arbejdet er færdigt

– Komforten er rigtig god. Jeg har ikke noget at klage over, siger Per Nielsen.

For at gøre komforten for Per Nielsen ekstra god, er maskinen bl.a. leveret med ekstra mange LED lys, oliefyr og centralsmøreanlæg.

Udvalgt udstyr – Cat 336 next generation

  • JST S80 hydraulisk hurtigskift
  • SDC centralsmøresystem,
  • 5 kW oliefyr med SMS start
  • Stor LED lyspakke
  • Håndfri Walkie Talkie
  • Trin med skokasse
  • Cat Tilt Rotator System
  • Level 4 serviceaftale