Komfort er vigtigere end brændstofforbrug

Cat 336 gravemaskine

“Komfort er vigtigere end brændstofforbrug”.

Sådan lyder det fra maskinfører Carsten Jensen, Mortensen og Nymark. Vi “tvang” ham til at vælge mellem produktivitet og komfort. Og svaret blev så komfort.

“Men det siger jeg kun fordi, jeg ikke selv hænger på brændstofregningen”, siger Carsten Jensen.

Og det kan han naturligvis have ret i. Produktivitet og effektivitet er også meget vigtige egenskaber. Og effektiv, det er den:

– Jeg har tjekket tallene i Visionlink. Under effektive timer uden tomgangstid står den til et forbrug på 24,2 liter/timen. På den samme type opgave forbrugte den gamle 38 liter/timen.  Så ja, den er noget mere effektiv end den forrige maskine, siger Carsten Jensen.

Men når man som maskinfører sidder mange timer i maskinen hver dag, er det også vigtigt, at maskinen tilbyder maskinføreren en god komfort. Et godt arbejdsmiljø betyder i sidste ende færre smerter i hænder, fødder og hoved og dermed også færre sygedage.

Cat 336 gravemaskine
Cat 336 gravemaskine

Carsten Jensen kører på en større byggemodning lidt udenfor Aalborg, hvor han graver muld af med sin Cat 336. Vi har også spurgt ham, hvad han er mest tilfreds med ved maskinen:

“Kabine, komfort, design og betjening. Man har nem adgang til alle dens mange funktioner i den nye skærm. Og så er den ellers bare en ren glæde at køre. Lave omdrejninger og forbrug samt hurtige bevægelser”, siger Carsten Jensen

Cat 336 gravemaskine – standard:

  • 314 hk
  • 37.200 kg
  • 11,73 m rækkevidde
  • 8,20 m gravedybde