Cat D6 XE dozer anlægger ny omfartsvej rundt om Nimtofte på Djursland

Projektet startede i januar 2019 og skal stå færdigt i løbet af forået 2020. Danjord etablerer nyanlæg af 3,5 km landevej samt dobbeltrettet cykelsti  med deres nye Cat D6 XE dozer. Inden Danjord kan aflevere et færdigt projekt, har maskinerne flyttet 100.000 m3 råjord og udlagt cirka 50.000 m3 bundsand.

På projektet kører Danjords nyeste og seneste maskinanskaffelse. En Cat D6 XE dozer med 241 hk, dieselelektrisk transmission og en egenvægt på knap 24,6 ton. Den er leveret med 3-tand ripper og fabriksmonteret Trimble 3D maskinstyring. D6XE har fået helt ny kabine med betjeningsvenlig 10” skærm samt integreret 3D skærm. Støjniveauet er reduceret til 73 db(A), udsynet er blevet forbedret, og så har maskinen fået bakkamera. Alt i alt en masse nye funktioner, som forbedrer maskinførens arbejdsmiljø i kabinen.

Maskinfører Henrik Søjberg oplever maskinen som meget støjsvag

Ifølge projektleder Ole Leegård og formand Thorkild Kristensen var Cat dozeren det helt naturlige valg:

– Den er jo særdeles effektiv og har et  lavt brændstofforbrug. Begge dele harmoner med vores ønske om at signalere, at vi er miljøbevidste og produktive på samme tid, siger de to Danjord ansatte.

Og direktør Stef Heykop supplerer:

– Det er ikke hver dag, man får leveret ny bulldozer til firmaet! Vi har netop fået en længe ventet ny CAT D6XE med fuld 3D GPS Maskinstyring. Vi har ventet på E-modellen, idet dieselmotoren driver den elektriske del, som driver bulldozeren fremad. Dermed har den fuld moment. Altså styrke  fra første øjeblik den sættes i gang – uden at den skal op i omdrejninger. Det betyder en væsentlig optimering af brændstofforbruget til gavn for miljø og firmaets økonomi. Støjen er også væsentlig mindsket til gavn for både maskinfører og omgivelser.

Maskinen har allerede vist gode resultater, og selv om den er et nummer mindre end den, som den har erstattet, producerer den stort set det samme med væsentligt mindre brændstofforbrug.

Cat D6 XE dozer med 241 hk, dieselelektrisk transmission og en egenvægt på knap 24,6 ton

Læs mere om Cat D6 XE her

Danjord etablerer nyanlæg af 3,5 km landevej