Robert Traneskov blev stoppet af politiet på vej hjem med en ny Cat maskine

Politiets godkendelse
På vej hjem med maskine og trailer vinkede politiet Robert Traneskov ind til siden.

– De skulle lige tjekke, om at alt var i orden. De kunne så konstatere, at bil, trailer og maskine passede fint sammen, siger Robert Traneskov.

12 år tog det Robert Traneskov at komme fra en til otte ansatte. Om det stopper her, eller om han fortsætter med at vækste, kan han ikke sige.

– Vi har ingen plan for, at vi absolut skal være større. Vi tager det, som det kommer. Men vi vi kan se, at der bliver mere og mere at lave inden for fx grødeskæring og oprensning af vandløb. Men også inden for kloakering og etablering af sokler, er der nok at lave. Vi siger ikke nej til en opgave, så må vi se, hvor langt det rækker, siger Robert Traneskov.

Fra brugt til nyt

De to Cat maskiner supplerer hinanden godt, siger Robert Traneskov

Siden starten i 2007 har kundernes krav ændret sig. Særligt hos de offentlige kunder. Og helt specielt på miljøområdet. Derfor sadler Robert Traneskov nu om og skifter maskinparken ud.

– Vi kan se, at der er mere fokus på, at vores maskiner er i ordentlig stand. Altså at de ikke forurener så meget og ikke står og drypper olie. I flere år har vi ellers købt brugte maskiner, men da jeg så jeres kampagne på kloakmessen, hvor jeg både kunne få en Cat 301.7 gravemaskine og trailer som en pakkeløsning, så slog jeg til. Der er også en god signalværdi i at have nye og opdaterede maskiner, siger Robert Traneskov.

Siden købet af minigravemaskinen har han fornylig opdateret maskinparken yderligere med endnu en ny maskine. Denne gang en Cat 308E2CR, som hovedsageligt er købt ind til vandløbsopgaver.

– De to maskiner supplerer hinanden godt. Og de er begge købt med serviceaftale. Så ved man, at de bliver serviceret på den rigtige måde. Montøren ved, hvad der skal laves, og han kan også gøre det hurtigere, end vi selv kan, siger Robert Traneskov.

Robert Traneskov er 39 år og uddannet jordbrugsteknolog og opvokset med en far, som har drevet maskinstation i mange år.

– Det lå ligesom lidt i kortene, at det også var den vej, jeg skulle gå. Da jeg startede for mig selv, kunne jeg så gøre brug af min fars kontakter til landbruget, siger Robert Traneskov.

Det bliver dog mindre og mindre, at Robert Traneskov får tid til at sidde i maskinerne.

– Efter at vi blevet så mange ansatte, så går min tid mere med at lave tilbud, styre projekterne og dokumentere vores arbejde, og det har jeg det fint med. Men det er jo også en overvejelse, man skal gøre sig. Skal virksomheden vokse, eller vil man hellere sidde i en maskine. Vil man det sidste, så skal man nok ikke have så mange ansatte, siger Robert Traneskov.