Mogens Damm river ned, så andre kan bygge op

Damms Nedrivning blev grundlagt for fire år siden, og lige siden starten har der været fart på. Nedrivningsopgaverne er i vækst, og Mogens Damm forventer yderligere opgaver de kommende år. SE VIDEO NEDERST I ARTIKLEN

Her på en adresse tæt på Haderslev river Mogens Damm gamle bygninger ned. Fire staldbygninger og et stuehus må lade livet. En nyindkøbt Cat 323F gravemaskine æder sig igennem murbrokker, træer og buske.

– Den gamle Cat 321 havde kørt omkring 12.000 timer, så det var ved tiden af få den skiftet ud. Vi kører i øjeblikket 7 dage om ugen med nedrivning, så vi skal være sikre på, at materiellet fungerer. Jeg har et godt forhold både til Pon Equipments sælger og servicemontør, så for mig var det naturligt med en Cat igen, siger Mogens Damm.

Den nye Cat 323F skal bruges til nedrivningsopgaver

Den nye Cat giver Mogens Damm en helt anden arbejdsdag, end han var vant til.

– Støjniveau og kabineforhold er væsentligt forbedret. Udsynet er godt, og man sidder 10 gange bedre i sædet. Den er mere stabil, er stærkere og kan løfte noget mere end den gamle, siger Mogens Damm.

Gravemaskinen forventes at køre omkring 1.000-1.500 timer om året. Med nedrivning af gamle ejendomme, huse og gylletanke. Og det går stærkt, når Mogens Damm går i gang. For blot få dage siden stod der her på grunden både staldbygninger og stuehus, men nu er stort set alle spor slettet.

– Med den nye maskine kan vi – som her – brække 3-4 bygninger ned på få dage. Vi transporter materialet hjem til firmaadressen, hvor vi sorterer materialet og knuser murbrokkerne. Det sælger vi så videre til vognmanden, som fx kan bruge det som vejfyld, siger Mogens Damm.

Fakta 323FL:
Motorydelse: 166 hk
Vægt: 25.400 kg
Rækkevidde: 9,85 m
Gravedybde: 6,71 m