Cats multifunktionsmaskine er entreprenørens nye schweizerkniv

Cats multifunktionsmaskiner har et utal af anvendelsesmuligheder. Mange forskellige slags Cat udstyr kan uden besvær og som ”plug & play” hægtes på maskinen. SE VIDEO I BUNDEN AF ARTIKLEN

– Man kan vel sammenligne Cats multifunktionsmaskine med en schweizerkniv. Du får et utal af muligheder i én og samme maskine. Du kan vælge imellem en lang række af Cat udstyr, som fx betyder, at maskinen kan bruges til alt fra rydning af grene og buske til planering og anlæg af gang- og stiarealer, siger produktspecialist Poul Erik Mortensen fra Pon Equipment.

Som en schweizerkniv
Cats multifunktionsmaskiner er derfor særdeles velegnet til den entreprenør, som vil spare på udgifterne. I stedet for at købe forskellige maskiner til forskellige formål kan han i stedet nøjes med én maskine. Med tilkøb af det rette udstyr kan han nemlig udvide maskinens anvendelsesmuligheder markant.

– En anlægsgartner, som fx får til opgave at etablere et helt nyt grønt område med stier og belægning, vil med det rette udstyr, kunne nøjes med en Cats multifunktionsmaskine. Med en Cat Mulcher (grenknuser) kan han fjerne alle mindre træer og buske. Derefter kan han forme landskabet med dozerbladet, eller hvis det kræver, at der fx skal etableres skråninger og hældninger, kan han gøre det med Cats Box Blade, som kan udstyres med 2D eller 3D styring. Jorden kan bearbejdes og gøres klar til såning med en Cat Power Box Rake, og transport af belægningssten kan nemt ske med pallegaflerne. Og skal der bores huller til stolper, findes der også et jordbor til maskinen, siger Poul Erik Mortensen.

Cat Mulcher grenknuser
Søren Markussen har netop tilkøbt en Cat Mulcher grenknuser til sin Cat 257D multifunktionsmaskine. Han havde grenknuseren på prøve en enkelt dag, og så var han overbevist.

– Vi kan nu tilbyde grenknusning af træer og buske på de steder, hvor en traktor ikke kan komme, fordi traktoren fylder for meget, eller fordi underlaget er for blødt. Maskinen har en bredde på 1.65cm og kan køre de fleste steder næsten uanset, hvor stejlt eller blødt det er, og så laver den et super godt stykke arbejde, når vi knuser træer og buske med grenknuseren. Maskinen er kraftfuld og stærk, og vi kan se, at mulcheren klart forbedrer resultatet af arbejdet. Grene, buske og træer bliver knust meget bedre, siger Søren Markussen.

Cat 257D monteret med Cat Mulcher grenknuser hos Markussen Aps

Cat Box Blade
Med Cat Box Blade kan entreprenøren eller anlægsgartneren bruge multifunktionsmaskinen til endnu flere opgaver.

– Den er velegnet til afretning på mindre veje, stier og grønne områder. Den giver dig mulighed for at løse flere opgaver med den samme maskine. Du kan implementere Box Bladen med 2D/3D maskinstyring, og du kan lave afretninger både frem og tilbage, fordi der er indbygget et dobbeltblad, siger Poul Erik Mortensen.

Cat 299 med Box Blade afretter og klargør en ny indkørsel

Omfattende program af multifunktionsmaskiner og udstyr:
12 modeller fra 66 hk til 95 hk i vægtklassen fra 2.500 kg – godt 5.000 kg. Dækker over maskiner på både hjul og bånd. Udvalgt udstyr: Box Blade, mulcher, pallegafler, dozerblad, Power Box Rake, forskellige typer af skovle, jordbor, tromler med vibrator, hamre, stubfræsere, buskrydder.

Se video med Cats buskrydder

Se video med Cats Box Blade

Cat 301.7D mini gravemaskine + Variant trailer