Maskinfører Morten Mortensen kører Aarsleffs nye Cat 745 dumper

Maskinfører Morten Mortensen er begejstret for Cats nye 745 dumpere med automatisk tip, perfekt affjedring og et meget lavt lydniveau i kabinen.

Aarsleff stod over for en udskiftning af tre dumpere fra 2007. Aarsleff afsøgte markedet – herunder også Pon Equipments nye serie af store Cat dumpere. Interessen for dumperne var stor, og for at få det bedste grundlag at beslutte sig ud fra, tog Aarsleffs teknikere og maskinfører sammen med Pon Equipment til Cats democenter i Malaga. Her gennemgik Cat specialisterne maskinen sammen med Aarsleffs teknikere, og maskinfører Morten Mortensen fik lejlighed til at prøvekøre maskinen i virkeligheden og under faktiske forhold.

Overlevering af Cat 745 dumper til maskinfører Morten Mortensen (tv). Til højre Birger Hjelm, Pon Equipment

-Jeg har i mange år kørt et andet mærke, så jeg var da lidt skeptisk, da jeg fik at vide, at Aarsleff overvejede at investere i Cat dumpere, men turen til Cats democenter i Malaga overbeviste mig om, at den nye udgave af Cats dumpere med den nye kabine havde klasse og format, siger Morten Mortensen.

Aarsleff købte efterfølgende tre nye Cat 745 dumpere, som udgør næste generation af de nydesignede Cat dumpere spækket med smart teknologi. Alle tre dumpere er nu i fuld drift. Morten Mortensen kører en af de to dumpere, som er kommet til Frederikshavn, hvor Aarsleff arbejder på en udvidelse af havnen. Den tredje dumper befinder sig i Esbjerg. Forventningen er, at alle tre dumpere skal videre til Hanstholm, når Aarsleff begynder en udvidelse af havnen i 2018.

Udvidelse af Frederikshavn Havn

– Jeg er meget imponeret over det utroligt lave lydniveau. Man kan jo føre en ganske almindelig samtale, selvom man kører med fuld læs. Kørekomforten og affjedringen er også rigtig god, og så er jeg særligt glad for det automatiske tip, fordi det betyder, at jeg ikke skal sidde og holde i tiphåndtaget hele tiden, siger Morten Mortensen.

Cat 745 dumper med automatisk tipfunktion.

Maskindata:
Egenvægt 33.000 kg
Fuldt lastet: 74.000 kg

Motor: Cat C18 motor med katalysator, partikelfilter og adblue. 511 hk. Moment 2618 Nm ved 1200 omdr/min. 18,1 liter. 6 cylindre, fuld automatisk regenerering

Længde: 11,55 meter. Bredde over spejle: 3,80 meter. Bredde udvendig lad: 3,42 meter. Ladlængde 5,9 meter. Bredde over hjul: 3,64 meter. Ladtid vinkel: 70 grader. Frihøjde: 59 cm. Hardoxindlæg på lad, bund og for- og bagsmæk.

Kabine:
Total nydesignet kabine med 72 db lydniveau, El justerbare spejle med varme, luftaffjedret sæde med varme og ventilation, Touch skærm for info og indstillinger, Farvelagt bakkamera med linse varme, dansk sproget menu

Teknologi:
Automatisk retarder funktion, Fuld automatisk transmission, Automatisk differentiale langs/tværgående, Hill assist, Wait bremse funktion, Nitrogen affjedret foraksel, assisteret tip/bremse funktion, vejesystem, Cat Detect med hældningsalarm.