Gode indstigningsforhold og lave driftsudgifter fik Minientreprenøren til at vælge Cat igen

Gode indstigningsforhold og lave driftsudgifter fik Minientreprenøren til at vælge Cat igen

Keld Rasmussen fra Minientreprenøren er faldet for den populære Cat 301.7D minigravemaskiner. Han har netop indkøbt to nye af modellen som erstatning for to ældre Cat gravemaskiner.

Vi møder Keld Rasmussen på en villavej i Christiansfeld, hvor han bruger en af maskinerne til at grave elkabler ned med. En typisk opgave for Minientreprenøren. I firmaet har Cat de sidste mange år været det foretrukne mærke, så da to ældre Cat maskiner stod til en udskiftning, var sagen klar:

– Jeg havde to Cat minigravemaskiner i forvejen. En fra 2007 og en fra 2009. Og dem har vi ikke haft nogle problemer med andet en normal slitage. Vi har været godt tilfredse med dem. De har kørt omkring 3.200 timer, og vi tror ikke, at andre mærker vil kunne køre lige så mange timer, siger Keld Rasmussen.

Det er vigtigt med gode indstigningsforhold, siger Keld Rasmussen

Indstigningsforhold og driftsomkostninger
Ud over nedgravning af elkabler beskæftiger virksomheden sig blandt andet også med udskiftning af kloakrør. Begge typer af opgaver indebærer, at maskinføreren må en del gange ind og ud af maskinen i løbet af en arbejdsdag.

– Det betyder meget for os at maskinens ind- og udstigningsforhold er i orden, og på det punkt er de nye gravemaskiner helt suveræne, men også størrelsen på driftsudgifterne er centralt for os. Da vi skulle til at købe nogle nye maskiner, gik jeg ind og kiggede på, hvad vi har haft af udgifter på de gamle maskiner, og der havde ikke været noget ud over det sædvanlige. Udgifterne svarer vel til omkring 5 – 6 kr. pr. time, og det er der ikke noget at sige til. Jeg har også haft en god snak med Mads Iversen (distriktschef hos Pon Equipment, red).  Vi snakkede lidt frem og tilbage og til sidst fandt vi en pris, vi kunne blive enige om, og så slog jeg til, lyder det fra Keld Rasmussen.

De samlede driftsomkostninger på de gamle maskiner gjorde, at jeg købte Cat igen, siger Keld Rasmussen

Minientreprenøren blev grundlagt i 1976. I 1986 blev Keld Rasmussen ansat og 10 år senere i 1996 købte han halvdelen af virksomheden. I 2006 år købte han så den anden halvdel, så han nu ejer virksomheden 100%. Minientreprenøren beskæftiger 6-7 ansatte og holder til i Jels ved Rødding.

Se video – klik her

Vil du vide mere om Cat 301.7D – ring til os på 7025 2211 eller klik her og udfyld kontaktformularen.