Cat 249D minilæsser sidder aldrig fast

Cat 249D minilæsser sidder aldrig fast

Gode erfaringer med Cat motorer og et ønske om at få en maskine i højeste kvalitet, der kan klare de barske forhold i svinestaldene, fik Thorbjørn Sørensen til at vælge en Cat 249D minilæsser.

Til udmugning og halmtransport
Købet af minilæsseren betyder, at Thorbjørn Sørensen udfører sit arbejde endnu mere effektivt. Maskinen er meget alsidig, og han bruger den til forskellige slags opgaver.

– Jeg gik efter det bedste af det bedste. I forvejen har vi en Claas mejetærsker med en Cat motor i, så jeg var aldrig i tvivl. Skulle jeg have en minilæsser, så skulle det være en Cat og helt klart en på larvebånd, fordi larvebånd fungerer væsentligt bedre end hjul til udmugning i vores svinestalde, lyder det fra Thorbjørn Sørensen.

– Vi bruger den først og fremmest til at muge ud med, og til det er den helt suveræn. Den sætter sig aldrig fast, og fordi den er så stærk, kan jeg have 3-4 gange så meget med i skovlen, end jeg kan med en knækstyret maskine, som jeg bruger på en anden ejendom. Og så er den bare hurtig og nem at komme rundt med, siger den 49 årige landmand.

2 midi bigballer på én gang

Stærk undervogn
Maskinen bliver også brugt til at transportere midi bigballer. Faktisk kan Torbjørn Sørensen have to med af gangen, og det sparer ham selvsagt for en del kørsel frem og tilbage. Transport af sand og udgravning af murbrokker hører også til de opgaver, som Thorbjørn Sørensen bruger maskinen til.

– Maskinen er meget produktiv. Hydraulikken er helt suveræn, og så bliver jeg altså nødt til at fremhæve undervognen. Den er helt utrolig stærk. Og det skal den selvfølgelig også være. Når vi muger ud med den, er det jo næsten halvt gylle, så det stiller store krav til materiellet, siger Thorbjørn Sørensen.

Thorbjørn Sørensen på vej med en midi bigballe, som skal bruges til dybstrøelse

Kan klart anbefales
Thorbjørn Sørensen er meget tilfreds med at have en minilæsser med larvebånd.

– Jeg forstår ikke, at man fortsætter med at bruge de knækstyrede 4 hjulede læssere. De kommer til kort, når du sammenligner dem med en minilæsser med larvebånd. Cat´en er meget mere effektiv, og den klarer sig uden problemer, selv om vi kører i møg og dybstrøelse. Mit råd til andre landmænd går helt klart på, at de nøje skal overveje at købe en minilæsser på larvebånd i stedet for en knækstyret på hjul, siger Thorbjørn Sørensen.

Thorbjørn Sørensen har været landmand siden 1993

Omkring 9.000 slagtesvin
Thorbjørn Sørensen har været landmand siden 1993. I 2011 besluttede han sig for at lægge den konventionelle drift på hylden for at omdanne bedriften til økologisk landbrug. Selv om Thorbjørn Sørensen ikke er opvokset på landet, har det nu altid ligget i kortene, at han skulle gå landbrugsvejen.

– Jeg kommer oprindeligt fra Aarhus, men jeg har altid haft tanken om, at jeg skulle være landmand. Og drømmen blev til virkelighed, da jeg mødte min kone. Hun er opvokset på den gård, som vi bor på i dag, siger Thorbjørn Sørensen.

Udover ejendommen på Friskærvej ved Branderup er der kommet to yderligere ejendomme til med et samlet hektar areal på 365. Besætningen består af 210 økologiske svin med en 8.000-9.000 slagtesvin på årsbasis. Udover det driver han også lidt maskinstationsarbejde. Thorbjørn Sørensens landbrug beskæftiger tilsammen 5 medarbejdere udover ham selv.