Perfekt arbejdsdag med Cat M318F gravemaskine

Når maskinen bare kører, er det en god dag for Jesper Kragelund

Solen skinner. Ingen vind. 3 graders varme. Det er en god dag. Ikke mindst for Jesper Kragelund, der arbejder som maskinfører hos Kristian Rytter A/S.

– En god dag for mig er, når solen skinner og maskinen bare kører, griner Jesper Kragelund. Og begge dele er åbenlyst tilstede denne frostklare vinterdag i februar.

Maskinfører Jesper Kragelund i sin Cat M318 gravemaskine

Rensning af køreplader
Vi møder Jesper Kragelund på en byggegrund øst for Aalborg. Han renser køreplader – mange køreplader.

Gravemaskine og lastbil arbejder sammen

– Der er vel omkring 1000 køreplader i alt, så der går da nogle dage endnu, inden vi er færdige, siger Jesper Kragelund.

Han sidder i førerhuset på sin Cat M318F gravemaskine. Han løfter kørepladerne op, vender dem rundt og renser dem med skovlen. Rensningen af pladerne foregår hurtigt, effektivt og med den største omhu. Det ser let ud, men det kræver erfaring og et særligt samarbejde mellem fører og maskine.  Jesper Kragelund kan sit kram.

– Pladerne er glatte på grund af frosten og sådan noget blåler her, det bider sig fast på pladerne, lyder det fra Jesper Kragelund.

Selv om frost og ler gør arbejdet mere besværligt, ser man det ikke på Jesper Kragelund. Den 53 årige maskinfører er specialist i køreplader og flytter rundt på dem og gør dem rene, som om det var den mest naturlige ting i verden.

Joystik-styring et klart plus
Styring med joystikket fremhæver Jesper Kragelund som en ekstra god egenskab ved maskinen.

Kørekontrol i joystikket fungerer rigtig godt

– Kørekontrollen i joystikket, når du retter noget af, det er godt. Jeg kan styre hjulene i joystikket, i stedet for at man skal holde fast i rattet, når jeg kører og laver et eller andet. Der er heller ikke ret meget larm i kabinen, så i bund og grund er det en god maskine, siger Jesper Kragelund.

Cat M318F gravemaskine som firmavogn
Maskinen er meget alsidig og kan bruges til andet end bare rensning af køreplader. Naturligvis også til almindeligt gravearbejde, men den er også velegnet som transportmiddel…

– Den kører jo op til 40 km/t, så når jeg arbejder tæt på, der hvor jeg bor, så bruger jeg den også til at køre til og fra arbejde, lyder det fra Jesper Kragelund.

Se billeder – klik her

Se video – klik her

Fakta

Kristian Rytter A/S, 9230 Svenstrup

Etablering: 1996 af lastvognsmekaniker Kristian Rytter

Virksomheden beskæftiger sig blandt andet med transport, entreprenørarbejde og udlægning af køreplader. Og råder også over en række grusgrave.