Holmen Anlæg holder maskiner og medarbejdere i topform

Hos Holmen Anlæg i Frederikshavn står mennesker og maskiner lige højt på listen. Veluddannede og kvalificerede medarbejdere og en opdateret og produktiv maskinpark udgør tilsammen en stærk og slagkraftighed enhed.

Firmaet råder over flere Cat maskiner. Senest er en ny Cat 301.7D minigraver stødt til. Og det er der ifølge medindehaver Peter Jørgensen flere grunde til.

– Vi har flere Cat maskiner i forvejen, som vi er glade for. Cat er et stærkt brand med et godt ry og høj kvalitet, og der er en god signalværdi i disse maskiner. Det giver også en stor tryghed at vide, at det er et mærke, som også er på markedet i fremtiden og ikke er ude igen om få år. Vi vil også gerne begrænse os til få mærker, fordi maskinførerne så bliver vant til og dygtigere til at betjene maskinerne. Og så er det betryggende, at det er den samme montør, I sender hver gang. Ham er vi glade for, siger Peter Jørgensen.

Cat 305 kan også bruges til løfteopgaver. Her er det en ventilbrønd, der løftes på plads

Høj faglighed er vigtig
Kvalitet er et nøgleord for Peter Jørgensen. Ikke bare når det gælder maskinerne, men mindst lige så meget når det handler om medarbejdernes kvalifikationer. Når firmaet har lovet en kunde en flot terrasse, så får kunden en flot terrasse. Man holder det, man lover, og det lader sig kun gøre med dygtige medarbejdere.

– Vi sørger for både at uddanne og efteruddanne vores medarbejdere. Vi har altid 4-6 anlægsgartnerelever, og en række af vores faste medarbejdere bliver løbende opkvalificeret. Fx skal en af vores ansatte i gang med en rørlæggeruddannelse, og vi har i øjeblikket også en elev, som har kvalificeret sig til DM i Skills. Uddannelse og opkvalificering betyder for os, at vi kan holde en høj faglig standard, så vi altid kan se kunderne i øjnene, når vi er færdige med en opgave, siger Peter Jørgensen.

Nyt forretningsområde
Peter Jørgensen er også selv et levende bevis på, at firmaet satser på uddannelse. Vi møder ham på AMU-Center Nordjylland, hvor han hele vinteren deltager i uddannelsen til kloakmester. Et strategisk valg, som han forventer, vil sikre firmaets udvikling i fremtiden.

– Vi ønsker at udvikle virksomheden på selve kloakdelen. Det gør vi, fordi vi så forventer, at vi kan komme tidligere ind i projektfasen. Som det er nu, kommer vi ind som de sidste håndværkere. Så er tidsplanen måske overskredet og budgetterne næsten brugt. Det presser os, fordi vi jo gerne vil levere et ordentligt stykke arbejde. Vi bliver nemt klemt, fordi der er mange, der gerne ville lægge vores fliser eller plante vores hæk, men som kloakmester kan vi sige til kunden, at vi ikke bare kan stå for kloakering og sokkel, men også for etablering af have og indkørsler, siger Peter Jørgensen.

Cat 301.7D er den seneste minigraver, som firmaet har indkøbt

Stigende krav til kvalitet
Kundernes krav til faglighed og specialisering er stigende. Og også det visuelle indtryk betyder meget for kundens oplevelse af det udførte arbejde. En undersøgelse, som Aalborg kommune har foretaget, viser, at mange vægter re-etablering rigtig højt. Det skal se ordentligt ud, når entreprenøren har forladt stedet, efter fx at have nedgravet nye kloakrør.

– Vi kan konstatere, at kundernes ønsker ændrer sig. De vil have kvalitet for pengene, og det skal se godt og pænt ud. Det kan ikke nytte, at vi efterlader stabilgrus i kundens postkasse eller fliserne ligger hulter til bulter. Og det kræver dygtige medarbejdere og stærkt materiel, siger Peter Jørgensen.

Fakta:

Holmen Anlæg, Frederikshavn

Entreprenør og anlægsgartner

Etableret i 1999

30-40 Ansatte