Ny Cat grader sikrer entreprenørfirma større frihed

Ny Cat grader sikrer entreprenørfirma større frihed

Entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen i Herning ekspanderer og går i stigende grad bort fra at leje maskiner ind. I stedet køber firmaet nu special maskiner, så de fremover råder over ”hele pakken”.

Fra leje til eje
Den nyeste maskine, der netop er rullet ind hos Gustav H. Christensen er en grader 120M fra Cat. Et bevidst valg, som netop harmonerer med strategien om at eje maskinerne selv i stedet for at leje dem ind – især når det handler om mere specielle maskiner.

– Vi har selvfølgelig gennem mange år altid indkøbt maskiner til ejendom, men når vi taler om specialmaskiner, som fx den nye Cat Grader, ja, så har vi tidligere lejet os frem. Det gør vi ikke længere, og det giver os nogle helt klare fordele. Vi bliver mere fleksible og produktive og vores logistik bliver meget bedre, siger direktør Lars Kristensen, Gustav H. Christensen.

Styrker konkurrenceevnen
Friheden til selv at disponere over graderen er et stort plus for firmaet, som tidligere kunne have svært ved at få den ønskede maskine, når de havde brug for den.

– Det er klart, at når der er travlt, så har alle travlt i branchen. Og så er efterspørgslen efter den samme maskine selvfølgelig stor. Det er vi ude af nu, hvor vi har vores egen grader. Det gør os simpelthen mere konkurrencedygtige, siger Lars Kristensen.

Stærk serviceorganisation er afgørende
For et år siden købte firmaet sin første dumper. En Cat 730C. Sammen med den nytilkomne grader råder firmaet nu over en effektiv maskinpark.

– Men maskinparken er ikke stærkere end det svageste led. På vores større anlægsopgaver er maskinerne jo afhængige af hinanden, og så er det vigtigt, at vi kan regne med maskinerne og lige så vigtigt, at den serviceorganisation, der står bag maskinerne, hvis uheldet skulle være ude, kan få maskinerne til at fungere rigtig hurtigt. Det er dyrt for os at holde stille, lyder det fra Lars Kristensen.