VisionLink fra Caterpillar har været en øjenåbner

H&R Jokumsen i Tjele har i alt seks Cat maskiner med Cat VisionLink. Rene Jokumsen holder dagligt øje med maskinerne og bruger dataene aktivt til at forbedre og effektivisere sin forretning. Og virkeligheden ser ikke helt ud, som firmaet troede.

– Jeg tror, der er mange entreprenører, der går med en forestilling om, hvordan deres maskiner fungerer ude på pladserne. Nogen gange har man brug for lige at få sat tal på, og der er VisionLink et rigtig godt værktøj. Verden ser ikke altid ud, som man går og tror, siger René Jokumsen.

Tomgangstiden er en dræber
Med Cat VisionLink kan H&R Jokumsen arbejde mere produktivt og effektivt.

– Selvom de fleste maskinførere synes, de kører produktivt, så kan VisionLink vise, hvordan fx tomgangstiden ser ud. Så sidder vi og snakker sammen om det og finder ud af, hvordan vi kan gøre det endnu bedre og mere effektivt. Tomgangstiden kan være en dræber, siger René Jokumsen.

En øjenåbner
Via Pon Equipments onlineadgang har René Jokumsen fra sin computer på kontoret det samlede overblik over sin maskinpark. Hvor kører maskinerne? Hvor meget brændstof har de brugt, og er der nogle fejlkoder, der skal tages hånd om?

H&R Jokumsen beskæftiger sig blandt andet med jordflytning, udgravning til haller og anlægsarbejder. Og med Cat VisionLink kan HR Jokumsen nu bedre og mere sikkert forudsige, hvad udgifterne til de forskellige arbejdsopgaver vil være.

– Det er værdifuldt at vide, hvordan de forskellige arbejdsopgaver påvirker maskinens drift. Fx når det handler om vådt og fedtet vejr, så kan vi gå ind og se, hvad det har haft af betydning på maskinens forbrug af brændstof. For os har det i hvert fald været en øjenåbner, siger René Jokumsen.