Tøsen bliver den sidste Cat

Ivar Møller, som er maskinfører hos Dan Jord, er fyldt 60, men har ingen planer om at gå på efterløn. Særligt ikke efter, at han netop har fået en helt ny Cat 323E gravemaskine.

– Jeg har godt nok fået mit efterlønsbevis, men jeg har det jo fint her hos Dan Jord, så jeg bliver ved noget tid endnu, siger Ivar Møller.

Hvor længe det så er, kan han ikke sige, for han har lavet en aftale med direktøren.

– Først når maskinen skal skiftes ud, så stopper jeg. Og det er direktøren, der afgør, hvornår det så er, men den her bliver min sidste maskine, griner Ivar Møller.

En god maskine at slutte af med
Og med den aftale i hånden, kan der i virkeligheden gå mange år. I den sidste gravemaskine, en Cat 320C, sad han bag rattet i 10 år og kørte over 14.000 timer. Så meget og længe ender det nu nok ikke med i den nye Cat 323E gravemaskine for Ivar Møller, men et par år eller mere er han dog klar til at tage. Og det ser han frem til.

– Det er en fantastisk maskine. Nem at betjene, kører godt og er meget støjsvag, og så har den en ”god røv”, så derfor kalder jeg den for Tøsen. Det bliver en god maskine at slutte af med, siger Ivar Møller. Han har selv været med til at bestemme, hvordan maskinen skulle indrettes og hvilket udstyr den skulle have. Ifølge Dan Jords direktør, Stef Heykoop, er det helt bevidst.

– Ivar Møller har været i firmaet i 33 år og med hans store erfaring som maskinfører ved han, hvad der skal til for at få den perfekte maskine, siger Stef Heykoop.

Tøsen er til golf og fodbold
Dan Jord har købt maskinen til opretning af åløb og søer, men specielt ved etablering af golfbaner og boldbaner er der, hvor Ivar Møller og Cat Tøsen kommer til at tilbringe meget tid sammen. Af samme grund er maskinen udstyret med ekstra brede bælter og 3D maskinstyring.

– Vi er rigtigt gode til disse typer af anlægsopgaver, og med den nye maskine er vi endnu bedre klædt på, uanset om det drejer sig om anlæg af en helt ny bane, vedligeholdelse af den eller en udvidelse af en eksisterende bane, siger Stef Heykoop.